Spildevand
Sidens indhold
Værd at vide om spildevand
Hvad er spildevand i det åbne land?
Det åbne land er en betegnelse for områder hvor der er ikke er kloakeret, og hvor der heller ikke planlægges kloakering.
Afledning af spildevand i det åbne land, fra ejendomme med privat spildevandsanlæg, løses primært ved at tilknyttet ét anlæg pr. ejendom. Flere ejendomme kan gå sammen og danne et privat spildevandslaug. Dette kræver dog, at spildevandsanlægget er dimensioneret til belastningen fra de tilsluttede ejendomme.
Ved etablering af et privat spildevandsanlæg er det den enkelte husejer der står for at afholde udgifterne til etablering, samt drift og vedligeholdelse. Læs mere under "Om nedsivningsanlæg".
Benyttes der en utidssvarende renseløsning, skal denne forbedres. Det fremgår af Odsherred Kommunes Spildevandsplan 2019-22, i hvilke områder der skal ske en forbedret spildevandsrensning, for at vi kan få bedre miljøforhold i vores søer og åer, samt kystnære områder.
Registrér dine afløbsforhold
Odsherred Kommune udsender ved opstart af et nyt åbenland-område et spørgeskema til alle ejendommene i området. I spørgeskemaet beder dig om at registrere dine afløbsforhold og tegne en tegning af de faktiske afløbsforhold. Vi anbefaler, at man får en autoriseret kloakmester til at udfylde spørgeskemaet vedlagt en skitsetegning af afløbsforholdene.
Tidsplan for indsatsen i det åbne land
Tidsplanen for spildevandsindsatsen er desværre forsinket ift. den fastsatte tidsplan i gældende spildevandsplan.
Odsherred Kommune vil i næste spildevandsplan justere tidsplanen for de eksisterende udpegede områder, samt udpege nye områder, hvor der skal ske forbedret spildevandsrensning.
Kortet over åbenland-områder kan også ses på Odsherred Kommunes interaktive netkort.
Gå ind på /kort
- Klik på Spildevandsplan 2019-2022 på kortet i venstre side.
- I rullefanen vælger nu "Åbenland - områder".
- Herefter kan du zoome ind på kortet.
- Den enkelte adresse kan også søges i feltet ’Søg, Find adresse’.
- Du kan vælge værktøjet ’i’. Det sidder i toppen. Klik på ’i’, klik derefter på den valgte adresse. Herefter kan du se informationer om punktet.
Du kan vælge forskellige metoder til at rense spildevandet. Alt spildevand udenfor kloakopland skal føres gennem en bundfældningstank. Udløbet fra bundfældningstanken kan føres gennem forskellige renseanlæg. Disse renseanlæg skal vælges alt efter hvilken renseklasse, du skal overholde, der hvor du bor.
Nye private spildevandsanlæg skal leve op til renseklasser, som beskrevet i Spildevandsplanen.
Det er ejeren af det private spildevandsanlæg, der er ansvarlig for, at anlægget altid er velfungerende – herunder at etablere et nyt anlæg, hvis det eksisterende spildevandsanlæg ikke længere er funktionsdygtigt.
Herunder ses en oversigt over hvilke renseløsninger, der opfylder hvilke renseklasser:
|
Renseklasse |
Renseklasse |
Renseklasse |
Renseklasse |
Nedsivningsanlæg |
+ |
+ |
+ |
+ |
Biologisk sandfilter |
- |
+ |
- |
+ |
Pileanlæg |
+ |
+ |
+ |
+ |
Minirenseanlæg |
+ |
+ |
+ |
+ |
Beplantet filteranlæg |
- |
+ |
- |
+ |
Rodzone-anlæg |
- |
- |
- |
+ |
Samletank |
+ |
+ |
+ |
+ |
Forklaring på renseklassekrav
- O - for organisk materiale
- OP - for organisk materiale (O) og fosfor (P)
- SO - med skærpede krav til reduktion af organisk stof (O) samt ammoniak (S)
- SOP - med skærpede krav til reduktion af organisk stof (O) og fosfor (P) samt ammoniak (S)
Her kan du se mere om de forskellige muligheder for rensning af spildevandet i det åbne land, hvor der ikke er kloakeret: nedsivningsanlæg, sandfilteranlæg, beplantet filteranlæg, biologisk minirensningsanlæg, pileanlæg og regnvandsanlæg.
Her kan du se syv film, der viser de forskellige muligheder for rensning af spildevandet i det åbne land, hvor der ikke er kloakeret: nedsivningsanlæg, sandfilteranlæg, beplantet filteranlæg, biologisk minirensningsanlæg, pileanlæg og regnvandsanlæg.
Ansøgning om medlemskab af Odsherred Forsyning A/S
Ejere af ejendomme, der modtager varsel af påbud om forbedret spildevandsrensning i det åbne land, modtager samtidig et tilbud om kontraktligt medlemskab af Odsherred Forsyning.
Medlemskabet skal man selv søge senest 6 måneder efter, at man har fået varsel af påbud.
Se eksempel på kontrakt herunder.
Spørgsmål og ansøgning vedrørende kontraktligt medlemskab af Odsherred Forsyning rettes direkte til Odsherred Forsyning på 70 12 00 49.
Mere information om Odsherred Forsyning kan findes på hjemmesiden: odsherredforsyning.dk
Hvad er et kontraktligt medlemskab af Odsherred Forsyning
Medlemskabet af kloakforsyningen er frivilligt, og det betyder ikke nødvendigvis, at ejendommen tilsluttes den offentlige kloak. Det kan derimod betyde at Odsherred Forsyning etablerer et spildevandsanlæg (for eksempel et nedsivningsanlæg eller biologisk minirenseanlæg) på ejendommen.
Kontraktligt medlemskab af Odsherred Forsyning indebærer, at Odsherred Forsyning forestår etablering, drift og vedligeholdelse af et spildevandsanlæg på ejendommen, mod at ejeren betaler et tilslutningsbidrag.
Tilslutningsbidraget dækker kun håndtering af spildevand. Ejeren står selv for afledning af regnvand. Desuden skal der fremover betales vandafledningsbidrag til Odsherred Forsyning, som udgør en fast årlig afgift samt en variabel afgift per m3 vandforbrug.
Ejendomsejeren skal afholde udgifterne til bundfældningstank og etablering af den rørføring, der samler spildevandet fra boligen, og leder det til bundfældningstanken. Det betyder, at der kan komme udgifter til etablering af en godkendt bundfældningstank samt individuelle kloakmesterudgifter, hvis der er forhold vedrørende den private kloak, som skal bringes i orden. For eksempel tilslutning af køkkenbrønd, separering af tagvand eller lignende.
Bidragene i 2021 takst
Tilslutningsbidrag: 38.812 kr. (engangsbeløb).
Fast årlig afgift: 775 kr. pr. år.
Vandafledningsbidrag: kr. 54 pr. m³ (opkræves hvert år).
(For ejendomme uden vandmåler fastsættes et anslået forbrug på 170 m³ pr. år / husstand.)
Dertil kommer udgifter til etablering af godkendt bundfældningstank (hvis denne er nødvendig for den valgte renseløsning) samt individuelle kloakmesterudgifter, hvis der er forhold vedrørende den private kloak, som skal bringes i orden. Fx tilslutning af køkkenbrønd, separering af tagvand eller lignende.
Der skal endvidere betales for eventuel strøm til driften af anlægget. Tømning af den private bundfældningstank er inkluderet i medlemskabet, og forestås af Odsherred Forsyning.
Et tilbud om kontraktligt medlemskab af Odsherred Forsyning skal sidestilles med et eller flere tilbud, som ejeren selv indhenter fra en autoriseret kloakmester. Derfor bør ejeren grundigt overveje, hvilken løsning der er den optimale.
Kontakt
Odsherred Forsyning
Hovedgaden 39
4571 Grevinge
70 12 00 49
info@odsherredforsyning.dk
odsherredforsyning.dk
Miljøministeriet har vedtaget regler for at hjælpe husejere i det åbne land, så du kan opfylde påbud om forbedret spildevandsrensning eller påbud om tilslutning til spildevandsforsyningsselskabets kloakanlæg.
Denne nye lånemulighed retter sig mod økonomisk særligt trængte husejere, der pålægges at forbedre spildevandsrensningen, så disse i videst mulige omfang kan undgå eventuelle straffesager.
Denne ordning består af:
- Der søges en afdragsordning, hvorefter spildevandsselskabet etablerer det påbudte spildevandsanlæg og tilbyder grundejeren en afdragsordning, der løber over 20 år med et tillagt renseniveau.
- Der opnås en frist på 3 år for at opfylde kommunens påbud om forbedret spildevandsrensning.
Hent ansøgningsskema og vejledningen til ansøgningsskemaet herunder.
Ansøgning skal vedlægges dokumentation i form at de seneste endelige årsopgørelser fra SKAT for alle beboere i ejendomsejers husstand.
Bekendtgørelsen gælder ikke i sager om påbud om separatkloakering eller ved ejendomme, der udelukkende anvendes erhvervsmæssigt.
Disse krav skal være opfyldt for at få tilbudt afdragsordningen
- Der skal være givet varsel om påbud i henhold til Miljøbeskyttelseslovens § 28, stk. 4, 2. pkt. eller § 30 stk. 1.
- Ejendomsejeren skal dokumentere, at den samlede husstandsindkomst er under 321.564 kr. (2021 niveau).
For hvert hjemmeboende barn under 18 år, til og med fire børn på ansøgningstidspunktet, forhøjes beløbet med 42.125 kr. pr. barn. (2021 niveau).
Imødekommer Odsherred Kommune ansøgningen, vil ejeren få en fristforlængelse på mindst 3 år til at efterkomme påbuddet samt eventuelle tilslutningsbidrag, der forfalder, når den fysiske tilslutning sker.
Når kommunen har imødekommet ansøgningen, skal ejeren af ejendommen kontakte Odsherred Forsyning A/S og få et tilbud om afdragsordning, der kan dække udgifterne til etablering af det nødvendige spildevandsanlæg, samt et eventuelt tilslutningsbidrag.
Selvom ejendomsejeren ikke er berettiget til afdragsordningen, kan denne stadig søge Odsherred Kommune om at få forlænget fristen for at opfylde påbuddet.
Tidsfrister
Ansøgningen skal være kommunen i hænde senest 6 måneder fra den dato der står skrevet i det modtagne brev - varsel af påbud.
Før et privat spildevandsanlæg etableres eller omlægges, skal kommunen meddele tilladelse til det.
Etablering af spildevandsanlæg må kun udføres af en autoriseret kloakmester. Han står i de fleste tilfælde også for udarbejdelse af ansøgningsmaterialet, og hjælper ejeren med valg af spildevandsløsning.
Du kan tjekke, om din kloakmester er autoriseret her: sik.dk Autorisationsregister.
Søg om tilladelse til at etablere nyt privat spildevandsanlæg: bygogmiljoe.dk eller på mail: byggesag@odsherred.dk.
Vær opmærksom på at sagsbehandlingstiden er minimum 1 måned ved tilladelser til nyt spildevandsanlæg.
Ansøgningsmateriale
Ved ansøgning skal der redegøres for opbygning og vedlægges en detaljeret tegning, som viser det ansøgte spildevandsanlægs udformning og placering på grunden i forhold til bygninger, skel, eventuelle dræn og boringer.
Hvis der skal etableres Minirenseanlæg, Pileanlæg, Biologisk sandfilter, Beplantet filteranlæg, Rodzoneanlæg eller Samletank: Skriv til byggesag@odsherred.dk
Færdigmelding
HUSK færdigmelding. Først når Odsherred Kommune har modtaget denne, er et eventuelt påbud opfyldt.
Det er kloakmesteren, der færdigmelder anlægsarbejdet, på bygogmiljoe.dk
Stigende eller højt grundvand får ofte skylden for dårligt fungerende nedsivningsanlæg, men der er stadigvæk meget, du selv kan gøre for at have et velfungerende nedsivningsanlæg, der ikke forurener vores fælles vandmiljø.
Mange ejere af fritidshuse har måske undladt at gøre noget ved deres kloakforhold, fordi der længe har været planer om, at alle skulle på offentlig kloak. Odsherred Forsyning har økonomi til at kloakere 400 fritidshuse om året, så det tager lang tid at nå igennem den store pulje på 26.000 fritidshuse i Odsherred Kommune.
Med de lange udsigter, må vi alle til at tage ansvar for vores spildevand, så badestrandene i fremover kan forblive åbne i hele sæsonen.
Når nedsivningsanlægget fungerer efter hensigten, vil næringsstofferne omsættes af mikroorganismer, imens de siver ned gennem jorden, så grundvandet ikke forurenes og dermed ikke bliver årsag til uhygiejniske forhold. Spildevand fra nedsivningsanlæg udledes ikke direkte til havet, men til jorden. Men fra jorden kan det transporteres til havet, særligt i de kystnære områder. I områder hvor grundvandet står højt, vil omsætningen af stoffer i spildevandet ikke opnå en effektiv rensning, før det når den vandmættede zone. Hvis dine sivestrenge er tilstoppet, kan spildevandet sive ud af revner og sprækker og føres med overfladevandet ud i badestranden.
Tre ting du skal huske
Der er derfor 3 vigtige ting du skal huske, hvis du har et nedsivningsanlæg
- Undgå at hælde stoffer i afløbet, som kan ødelægge den biologiske nedbrydning, eller som ikke selv er biologisk nedbrydelige
- Spuling af sivstrenge – helst hvert 2. år ifølge den gældende vejledning
- Undgå tung trafik og beplantning med buske og træer over nedsivningsområdet
Bundfældningstankens effektivitet er yderst vigtig for levetiden af nedsivningsanlægget, så drift og vedligeholdelse af tanken skal være meget omhyggelig. Hvis du har en pumpe der pumper vandet fra bundfældningstanken til nedsivningsanlægget, skal den jævnligt tilses og serviceres ifølge den drifts- og vedligeholdelsesplanen, som din kloakmester afleverer når han har etableret et anlæg. Der må ikke ske en opstuvning af vand i tanken, dvs. vandet skal kunne pumpes eller løbe væk i samme tempo som det tilføres.
For lille tank
Mange fritidshuse har en for lille bundfældningstank, der ikke sikrer en optimal funktion. En moderne tank er opdelt i 2 eller 3 kamre, men mange ældre tanke har kun ét kammer, og den er oftest underdimensioneret. En forespørgsel hos Odsherred Forsyning viser, at halvdelen af de tanke, der ligger i tilknytning til fritidshuse, har et volumen under 1400 liter, som er mindste volumen for det første kammer. Derfor anbefales det at bestille en årlig tømning af tanken, så bundfald og flydestoffer ikke tilstopper dræn. Sommerhuse bliver tømt hver 3. år via den kommunale tømningsordning, men bør tømmes hyppigere, hvis tanken er under det anbefalede, eller huset anvendes meget.
Hvis tanken er for lille, løber partikler fra bundfældningstanken med ud og tilstopper sivedrænene. Minimumskrav til en helårsbeboelse med 1-5 personer er en tank på 2000 liter. Fritidshuse med periodevis benyttelse har de samme krav. Har tanken et mindre volumen end påkrævet, skal den tømmes oftere, så derfor kan du tilmelde dit fritidshus til en årlig tømning ved at kontakte Odsherred Forsyning.
Optimering af siveanlægget
Mikroorganismerne, der nedbryder spildevandet, har brug for ilt fra luften, og derfor bør du tjekke om udluftningsledningen er tilstoppet og også undgå komprimering af jorden over nedsivningsanlægget. Lugtgener kan fjernes med et aktivt kulfilter, der jævnligt udskiftes.
Sker det at siveanlægget stopper til med omsætteligt organisk materiale som følge af midlertidig overbelastning, er der en mulighed for at regenerere anlægget. Den bedste måde at regenerere anlægget på, er at undlade spildevandstilledning i 2-3 uger, f.eks. ved at undlade at anvende anlægget i denne periode eller at lukke af for siveanlægget og således alene anvende bundfældningstanken som samletank.
Jorddækning over sivestrengene
For at tilgodese den fortsatte biologiske nedbrydning af spildevandet skal jorddækningen over nedsivningsstrengene være mellem 0,5 og 1,5 m. Samtidig skal der være størst mulig afstand til grundvandet hvor nedsivningsstrengene skal ligge mindst 1 m over det højeste grundvandsspejl, der typisk forekommer fra januar til april. Hvis der er høj grundvandsstand, kan nedsivningsproblemer i visse tilfælde afhjælpes ved en forhøjet sandmile. Det vil sige, at der anlægges en sandmile over jorden i en sådan højde, at både krav til frostfri dækning over sivedrænene og krav om mindste afstand til højeste grundvandsstand kan respekteres.
Vidste du at
- Et nedsivningsanlæg er den billigste måde at bortskaffe spildevand på uden for de kloakerede områder.
- Anlæggene kræver ikke meget vedligeholdelse
- Det er i bundfældningstanken den mekaniske rensning for bundfældelige stoffer foregår. Her fjernes toiletpapir, sand og døde mikroorganismer m.v. Desuden fjernes flydestoffer som fedt og olie.
Påbud der udstedes i ’Det åbne land’ bliver givet på baggrund af følgende lovbestemmelser:
Miljøbeskyttelsesloven
I maj 1997 vedtog Folketinget en ændring af miljøbeskyttelsesloven med det formå at opnå en forbedring af spildevandsforholdene på ikke-kloakerede ejendomme i det åbne land og for at opfylde målsætningerne for vandkvaliteten i søer og vandløb.
I vandplanerne for Isefjord og for Kalundborg er der udpeget vandområder, dvs. vandløb, søer og hav, hvor der skal opnås god økologisk tilstand. Et af virkemidlerne til dette er begrænsning af udledningen af spildevand fra enkeltejendomme i det åbne land.
I Trundholm og Dragsholm kommuner blev der udarbejdet spildevandsplaner for 2004 til 2014/15. Af disse fremgik i hvilket tempo man forventede at kunne få forbedret spildevandsrensningen. Arbejdet er dog ikke påbegyndt, og Odsherred Kommune har taget fat på opgaven.
Spildevandsplan 2019-2022
Odsherred Kommunes Spildevandsplan 2019-2022 er en samlet plan, som erstatter de tidligere tre kommuners spildevandsplaner. I den er der udpeget 10 vandløbsoplande i det åbne land, hvor der er krav om forbedret spildevandsrensning.
Det udledte spildevand fra ejendomme i oplandene påvirker nedstrøms liggende vandløb negativt. Derfor modtager disse ejendomme påbud om forbedret spildevandsrensning.
Spildevandsbekendtgørelsen
Jævnfør Spildevandsbekendtgørelsens § 2 kan kommunen forlange et nyt tidssvarende privat spildevandsanlæg, hvis der foretages væsentlige ændringer, som har indflydelse på mængden og/eller sammensætningen af spildevandet – f.eks. i forbindelse med etablering af et ekstra badeværelse.
Private spildevandsanlæg skal inden etablering godkendes efter bestemmelserne i Miljøbeskyttelsesloven og Spildevandsbekendtgørelsen.
Det er ejeren af det private spildevandsanlæg, som er ansvarlig for, at anlægget altid er velfungerende – herunder at etablere et nyt anlæg, hvis det eksisterende spildevandsanlæg ikke længere er funktionsdygtigt.
Du har et ulovligt forhold på din grund hvis påbudsfristen overskrides. I sidste ende kan dette fører til en politianmeldelse.
Spildevand og offentlig kloak
Kloakforsyningen og den kommunale tømningsordning blev i 2008 udskilt i selvstændige selskaber under Odsherred Forsyning A/S. Odsherred Forsyning A/S er et aktieselskab, som er 100 % kommunalt ejet.
Det er Odsherred Forsyning, der står for tømning af septiktanke. Læs deres tømningsplaner på Forsyningens Hjemmeside.
Hvis din kloak ikke virker, kan det være, at den offentlige ledning eller din private ledning er stoppet til.
Odsherred Forsyning vedligeholder den offentlige del af kloakken - indtil skel. Du skal selv vedligeholde den private del af kloakken - inden for skel.
Har du en skelbrønd på grunden, kan du se efter, om den er stoppet. Er brønden tom, er det kloakken på din egen grund, der er stoppet. Du skal selv bestille og betale en slamsuger for at få kloakken renset.
Er brønden stoppet, kan du ringe på telefon 70 12 00 49.
Kloakforsyningen betaler for oprensning, hvis forstoppelsen skyldes fejl i den offentlige del af ledningen.
Har du ikke en skelbrønd på grunden, eller er du i tvivl, kan du også kontakte Odsherred Forsyning.
Du kan på Odsherred Forsynings hjemmeside se om der er offentlig kloak ved din ejendom, eller hvis du har spørgsmål til din opkrævning af forbrugsafgifter, takster eller generelle spørgsmål.
Du kan søge om dispensation ved at sende et udfyldt ansøgningsskema. Derefter vil vi tage stilling til, om forudsætningerne for en dispensation er opfyldt.
Hvis du får en dispensation, skal du være opmærksom på, at dette ikke fritager dig for indbetaling af kloaktilslutningsbidraget. Det opkræves, når spildevandsstikket er lagt ind til ejendommen, og det derefter er muligt at blive tilsluttet den offentlige kloak.
Du kan søge ved at sende ansøgningsskemaet til byggesag@odsherred.dk.
Sommerhuskloakering - Indsats for vandkvaliteten
Når spildevandet fra et hus siver ned i jorden, som det gør med mange sommerhuse, så ender spildevandet på et tidspunkt i grundvandet, i et vandløb eller i havet. Når der samtidig er mange sommerhuse samlet det samme sted, er der meget spildevand, og de bakterier i jorden som ellers ville rense spildevandet bliver ”overfodret”. Det kan medføre, at der kommer dårligt renset spildevand i grundvand og i vandmiljø.
Derfor har Odsherred Kommune vedtaget en spildevandsplan, hvor det er bestemt, at 400 sommerhuse i kommunen skal kloakeres årligt. Det er målet at alle sommerhuse i kommunen skal kloakeres. Der er sat årstal på områderne frem til 2025, men indsatsen kommer til at fortsætte derefter i nye områder. Det er det kommunale forsyningsselskab Odsherred Forsyning, der skal udføre kloakeringen og efterfølgende drive kloakanlæggene.
Ringe fungerende nedsivningsanlæg kan give dårligt badevand
Stigende eller højt grundvand får ofte skylden for dårligt fungerende nedsivningsanlæg, men der er stadigvæk meget du selv kan gøre for at have et velfungerende nedsivningsanlæg, der ikke forurener vores fælles vandmiljø.
Mange ejere af fritidshuse har måske undladt at gøre noget ved deres kloakforhold, fordi der længe har været planer om at alle skulle på offentlig kloak. Odsherred Forsyning har økonomi til at kloakerer 400 huse om året, så det tager lang tid at nå igennem den store pulje på 26.000 fritidshuse i Odsherred Kommune. Med de lange udsigter, må vi alle til at tage ansvar for vores spildevand, så badestrandene i fremover kan forblive åbne i hele sæsonen.
Læs mere under "Om nedsivningsanlæg".
Søg om dispensation - ny bundfældningstank eller samletank
Har du et nyt eller nyere kloakanlæg med nedsivning, har du mulighed for at søge om dispensation for tilslutning til kloak. Vi kan dispensere indtil dit anlæg er ti år gammelt. Det vil sige, at har du eksempelvis et syv år gammelt anlæg, når vi kloakerer, kan du få dispensation i tre år. På den måde har du mulighed for at få glæde af den investering som nedsivningsanlægget har været.
Husk at en autoriseret kloakmester skal udføre kloakarbejdet. På Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside kan du finde en liste over autoriserede kloakmestre.
Se tidsplanen og få svar på dine spørgsmål
På Odsherred Forsynings hjemmeside kan du se en status på kloakeringsarbejdet. Læs også om flytning af stikledning på hjemmesiden.
Yderligere information om sommerhuskloakering
I Odsherred Kommunes spildevandsplan, kan du finde oplysninger om, hvordan vi vil forbedre vandmiljøet. Ud over kloakeringen af sommerhuse, kloakerer vi helårshuse, sanerer kloakker i byerne og renoverer renseanlæg.
Det muligt at tilmelde sig Odsherred Forsynings nyhedsbrev om sommerhuskloakering for følge med i processen.
Priser, anlægsprojektering og informationsmøder
Har du spørgsmål til din opkrævning af forbrugsafgifter, takster eller generelle spørgsmål, kan du kontakte finde mere på Odsherred Forsynings hjemmeside
Inden kloakering iværksættes i et sommerhusområde, indkalder forsyningen alle sommerhusejerne til et informationsmøde. Samtidig vil alle, der er omfattet af de aktuelle projekter få direkte besked via et brev til den adresse forsyningen har registreret som fakturaadresse.
Spildevandsplan
Telefon
Du kan ikke ringe til os i Vandteamet, men bestil tid til opringning via linket, så ringer vi til dig.
Send digital post
Hvis du sender mail der indeholder personfølsomme oplysninger, skal du sende som Digital Post.
Erhverv: Send digital post
Hvis du sender mail der indeholder personfølsomme oplysninger, skal du sende som Digital Post.
Send almindelig mail
Hvis du sender mail der IKKE indeholder personfølsomme oplysninger, kan du sende til Vandteamets e-mail.