Ræveskab viser sig ofte ved at der observeres afkræftede ræve med bare pletter uden pels. Skab kan smitte til katte og hunde, men hos dyrlægen kan du få recept til midler, som kurerer skab.
Hvis man ser en syg ræv i sin have, som er så svækket, at den ikke flygter, hvis man kommer i nærheden af den, kan man ringe til:
Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral på tlf 1812.
Du kan se mere om ræveskab på Naturstyrelsens side.
Naturstyrelsens Vildtkonsulenter kan hjælpe med råd og vejledning om ræveskab. Den lokale konsulent har kontaktoplysningerne:
- 72 54 32 63 eller 40 19 80 16
- E-mail: VSJ@nst.dk
Håndtering af døde ræve med skab
Hvis du finder en død ræv med skab, er der ikke pligt til at fjerne den. De færreste vil dog bryde sig om at udsætte hunde eller katte for risikoen for at blive smittet.
Du kan grave den ned i et hul på mindst 80 cm for at undgå at andre ræve eller hunde graver den op igen. Undgå at røre ved den.
Vælger man at få den fjernet skal den i en tæt plastiksæk, med knude på sækken. Man kan stikke armene ned i sækken, bruge sækken som ”handske”, tage fat i ræven, og trække sækken ned over ræven uden at røre ved den.
Hvis det er en lille, mager ræv, kan den bortskaffes med dagrenovationen, men den skal naturligvis være forsvarligt pakket ind. Det betyder, at der skal mindst to sække med knuder omkring ræven.
Kontakt
Center for Miljø og Teknik, Naturteamet, tlf. 59 66 60 05, natur@odsherred.dk