Al behandling i Odsherred Kommunes Rusmiddelteam er gratis for dig, og du er garanteret behandling inden for 14 dage efter du kontakter os.
Når du henvender dig første gang
Du kan komme forbi uden forudgående aftale til en informationssamtale mandag eller torsdag
kl. 14 - 15. Du kan også ringe, så vi kan aftale en tid til en afklarende samtale inden for få dage.
I begge tilfælde vil vi fortælle om vores tilbud, og høre, hvad du ønsker hjælp til.
Tilbuddet gælder både dig, der selv har problemer med rusmidler, og dig, der er pårørende til én, du er bekymret for.
Du kan vælge at være anonym.
Du er altid velkommen til at tage en pårørende, en ven eller eventuelt en kontaktperson med til samtalen.
Målet med behandlingen kan både være stoffrihed, reduktion af misbruget eller stabilisering – det er op til dig.
Hvis du synes, at vores tilbud lyder som en mulig hjælp til dig, aftales en ny samtale, hvor der startes på et visitationsforløb.
Har du behov for en afrusning for dit alkoholmisbrug, vil du skulle gennemføre denne før du går i gang med det videre behandlingsforløb.
Visitationssamtaler
Under de første 1-3 samtaler bruges tid på at afklare din baggrund, dit forbrug af rusmidler, din motivation for forandring, og dine ønsker til behandlingen.
Et forløb hos os vil være individuelt tilrettelagt. Der vil blive taget hensyn til, hvilke behov du har og hvilke dele af den understøttende behandling, der kan være en hjælp for dig til at opnå forandringer.
Når du sammen med konsulenten har afklaret dette, vil I sammen lave en behandlingsplan, der danner rammen for den videre behandling.
Behandlingsforløbene evalueres ca. hver 3. måned sammen med dig, og behandlingsplanen justeres, så den hele tiden følger den udvikling, der sker med dig.
Medicinsk behandling
Vi kan tilbyde dig medicinsk støtte til at komme ud af misbrug. Dette aftales med vores læge og sundhedspersonalet.
Der kan være tale om antabus behandling, b-vitamin behandling, substitutions behandling, eller trangnedsættende medicin.
Vi har medicinafhentning hver mandag og torsdag fra kl 9 - 11, og fra 16 – 17.
Sundhedsfaglige tilbud
Du vil blive tilbudt en sundhedssamtale hos vores sundhedsfaglige medarbejdere med henblik på at finde ud af, om du har brug for behandling for fysiske eller psykiske problemer - ud over vores tilbud.
Vi tilbyder også, at du kan få taget blodprøver for screening for hepatitis og HIV.
For at forebygge spredning af infektionssygdomme, såsom Hepatitis C og HIV, udleverer apotekerne i Odsherred kommune gratis sterilt injektionsudstyr som en del af kommunens sundhedstilbud.
Socialfaglige tilbud
Som en vigtig del af behandlingen får du tilbudt samtaler hos en rusmiddelkonsulent. I disse vil I sammen fx prøve at blive klogere på rusmidlets funktion for dig, gennemgå redskaber til at tackle trang, og tale om udfordringer i hverdagen, og om dine drømme og mål.
Du har typisk samtaler en gang om ugen eller hver 14. dag, alt efter dine behov.
Der er også altid mulighed for at ringe til konsulenten, hvis du skulle opleve kriser eller andet du har behov for at vende med din konsulent.
Understøttende behandlingstilbud
Vi tilbyder også aktiviteter, der har til hensigt, at fremme mentalt velvære – det kan nemlig hjælpe dig til at fastholde positive forandringer.
Aktiviteterne skrives ind som en del af behandlingsplanen, men kan variere alt efter dine skiftende behov.
- NADA.
Er øreakupunktur, hvor du får 5 små nåle i hvert øre. NADA kan skabe ro, balance, stabilitet og kan forebygge tilbagefald.
Du kan komme og få NADA i vores NADA café hver mandag mellem 10 -11, og hver torsdag mellem 15 - 16.
- Mindfulness.
Her træner du evnen til at være opmærksom ved hjælp af vejrtræknings- og meditationsøvelser.
- Gruppebehandling.
Sideløbende med, eller efterfølgende, dit individuelle forløb har vi en samtalegruppe for dig, der er blevet stof- eller alkoholfri. Det giver dig mulighed for at få glæde af det fællesskab og de refleksioner, du kan finde i gruppebehandling. Gruppen ledes af en fast konsulent og foregår hver mandag fra 16 - 18 i Vendepunktet.
- Vendepunktet.
Vendepunktet er et værested for dem, som har valgt at stoppe med alkohol og stoffer (eller bare at holde en pause). Du kan deltage i Vendepunktets aktiviteter i samvær med andre.
Vendepunktet har åbent hver mandag kl. 10 - 16 og hver torsdag kl.10 - 20.
Kig gerne forbi på Rådhusvej 2a i Asnæs, eller ring og hør mere på 40813373.
Dag- eller døgnbehandling
Hvis du sammen med din konsulent vurderer, at vores ambulante tilbud ikke er tilstrækkelige til at hjælpe dig, kan du eventuelt blive visiteret til dag- eller døgnbehandling på et eksternt behandlingssted.
For at blive visiteret skal du sammen med din konsulent lave en indstilling, som skal godkendes af vores visitationsudvalg.
Start med en snak
Har du mod på at skabe nye vaner og dreje dit liv i en mere positiv retning, så kontakt os for en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig.