Naturskøn strand med badebro
30.06.2024

Erhvervslivet og turismen vil styrke Odsherreds identitet

Fortællingen om Odsherred bliver første emne i de to nye dialogfora ’Sammen om erhvervsudviklingen i Odsherred’ og ’Sammen om turismen i Odsherred’.

På første møde i de to dialogfora, som blev afholdt på Dragsholm Slot, blev det drøftet, hvordan de to fora skal arbejde, og med hvilke emner. Begge steder er der enighed om, at erhverv og turisme skal gå hånd i hånd og arbejde tæt sammen.

”For at skabe noget, skal vi arbejde tæt sammen og ikke være to separate fora. Vi må ikke gå fra det her arbejde om et år og tænke: Nå, det var så endnu et møde. Det skal gøre en reel forskel. Vi skal definere nogle overordnede udsagn, en identitet og fortælling om Odsherred. Og vi skal sætte os nogle opnåelige operationelle mål, som vi kan arbejde hen imod og med overvejende sandsynlighed nå helt i mål med”, siger Lars Nybjerg fra Nybjerg Erhverv, der blev valgt som forperson for ’Sammen om erhvervsudviklingen i Odsherred’.

”Der virker til at være en oprigtig lyst og et ønske om at rykke sammen, se det bredere billede og lave en fælles indsats for Odsherred”, siger han.

Fortællingen om Odsherred

Møderne på Dragsholm blev afholdt 16. maj. Der var i begge fora enighed om, at det første emne på dagsordenen skal være Odsherreds identitet og fortælling, når de to fora mødes igen i august.

Gitte Klausen fra Anneberg Kulturpark blev valgt som forperson for ’Sammen om turismen i Odsherred’ og ser ligeledes frem til at sætte Odsherred yderligere på dagsordenen.

”Der ligger en styrke i at have en fælles forståelse for, hvad Odsherred er for et sted, og hvilke potentialer for udvikling vi har. Der foregår rigtig meget i området. Her er mange netværk, mange private aktører og mange små virksomheder. Vi skal anerkende og understøtte, at det er områdets struktur, og jeg vil gerne arbejde for, at alle aktører rykker tæt sammen, og at vi oplever Odsherreds turismevirksomheder og øvrige erhvervsliv og som en robust konstruktion. Vi ligger tæt på København og vil gerne have at jobansøgere finder ud af, at det ikke tager længere tid at køre hertil end det tager fra den ene ende af Storkøbenhavn til den anden”, siger Gitte Klausen.

”En del af den fælles fortælling er også, at kommunen og erhvervslivet står sammen og gør det tydeligt, at vi alle sammen er kommunen”, siger Gitte Klausen.

Fotos fra Dragsholm Slot af de to fora

Gruppefoto af medlemmerne i 'Sammen om turismen i Odsherred'
Gruppefoto af medlemmerne i 'Sammen om erhvervsudviklingen i Odsherred'
1 / 0

Godt fra start

Odsherred Kommunes erhvervs- og detailchef Tina Charlotte Frederiksen og turistchef Claus Rex er begge glade for den start de to nye fora har fået.

”Det stærke ønske til et tæt samarbejde mellem de to fora og ønsket om at starte med at drøfte Odsherreds identitet og storytelling er rigtig godt udgangspunkt. Bedre end vi kunne drømme om”, siger Tina Charlotte Frederiksen.

”Kommunens erhvervsindsats og vores turismeindsats har i det seneste år bevæget sig tættere og tættere på hinanden. Det er virkelig opmuntrende at opleve den store opbakning vi har til det”, siger Claus Rex. 

Næste møde forventes at blive afholdt ultimo august som et fællesmøde.

Referater af møderne

Du kan læse referater af møderne og bilag her