Eng med forskellige vilde blomster
27.05.2024

Kom med på tur og lær om vilde blomster

Guidet tur i Vig Lyng og Jyderup Lyng på De Vilde Blomsters Dag søndag den 16. juni 2024

Tidspunkt: 10.00 – 13.00

Mødested: P-plads for enden af Ericavej (Odsherred kommune – nærmeste større by: Vig)

Beskrivelse: Overdrev, eng og klitter med lavninger med karakter af rigkær. Der er stor artsrigdom, fx kan nævnes: Maj-Gøgeurt, Kødfarvet Gøgeurt, Sump-Hullæbe, Kær-Fladbælg, Hjorterod, Klæbrig Limurt, Gul Evighedsblomst, Nikkende Kobjælde og Slangetunge. Hvis vejret er til det, er der mulighed for sommerfugle som isblåfugl, brunlig perlemorsommerfugl, okkergul pletvinge og lille køllesværmer. Turen udbydes i samarbejde mellem Dansk Botanisk Forening og Odsherred Kommune.

Medbring: gummistøvler og forfriskning

Turleder: Jan Fischer Rasmussen

Program

Se programmet for De Vilde Blomsters Dag

Blomsterne

Netop juni måned er højsæson for blomstrende planter hvor skove, overdrev, enge og vejkanter springer ud i et sandt farveorgie.

En tur i naturen bliver mere spændende, jo mere man ved om de arter, man ser: Hvad hedder planterne, hvilke krav stiller de til deres voksested, hvordan bestøves de, hvordan får de spredt deres frø?  Alt dette og mere til fortælles der om på turene.

Interessen for vilde planter har været stigende gennem de seneste år, og turlederne vil med deres viden og begejstring bidrage til at gøre dette vigtige aktuelle emne helt nærværende og konkret.

Om De Vilde Blomsters Dag

De Vilde Blomsters Dag er en begivenhed under Dansk Botanisk Forening og markeres i år for 37. gang i træk med et væld af guidede ture over hele landet. Det er en tradition som år efter år har trukket mange naturelskere til – knap 1000 deltog i 2023.

Turene er gratis, de foregår i et roligt tempo, de varer omkring to timer og de er for alle, uanset alder eller botaniske forudsætninger – alle er velkomne.

Kontakt

Frida Marie Richter Dorph-Petersen, frdpe@odsherred.dk eller Jan Fischer Rasmussen, jafra@odsherred.dk