En illustration af en kvinder der vander blomster i sit hår
07.10.2024

Markér Danmarks Mentale Sundhedsdag

Torsdag den 10. oktober er det Danmarks Mentale Sundhedsdag, og vi inviterer alle til at deltage i fejringen af mental sundhed!

Vores kommune arbejder aktivt for at bekæmpe ensomhed gennem en ambitiøs strategi, der sigter mod at forbedre mental sundhed for alle og knække kurven for stigende ensomhed indtil 2030. 

Hvad er ABC for Mental Sundhed? 

ABC for Mental Sundhed er et forskningsbaseret partnerskab, der har til formål at fremme trivsel og mental sundhed blandt borgere i Danmark. Initiativet bygger på tre centrale budskaber:  

  • Gør noget aktivt 
  • Gør noget sammen 
  • Gør noget meningsfuldt

Disse budskaber hjælper enkeltpersoner og grupper med at fokusere på deres mentale velvære og styrke fællesskabet. 

Hvordan kan du være med? 

  • Brug materialet fra ABC for Mental Sundhed til at dele positive budskaber
  • Tag en snak med naboen eller en ven
  • Giv et kompliment til en kollega eller smil til én på din vej

For undervisere

Hvis du arbejder med børn og unge, kan du downloade materiale fra ABC for Mental Sundhed for at sætte fokus på mental sundhed i undervisningen. Dette kan være en fantastisk måde at engagere eleverne i samtaler om trivsel og støtte hinanden. 

Små handlinger kan gøre en stor forskel!

I Sundhedscentret markerer vi dagen med frisk luft og en fælles gåtur i parken foran Sundhedscentret kl. 12. Alle er velkomne til at deltage! 

Du er meget velkommen til at finde kampagnematerialet for ABC for Mental Sundhed for at blive inspireret eller printe en plakat og få den op på væggen i din forening eller på din arbejdsplads. Du kan også lave en post på de sociale medier og markere dagen sammen med os. 

Vi ser frem til at fejre dagen sammen med alle de skønne fællesskaber i Odsherred! 

For spørgsmål om ABC for mental sundhed kan du kontakte udviklingskonsulent Nastasja Ernst, Koordinering og Forebyggelse, Omsorg og Sundhed, naser@odsherred.dk