Dronefoto af rådhuset i Højby
07.09.2023

Odsherred Kommune politianmelder sikkerhedsbrist i Hjemme- og Sygeplejen

Odsherred Kommune har politianmeldt en sikkerhedsbrist i kommunens hjemme- og sygepleje

Odsherred Kommune politianmeldte fredag den 25. august 2023 en sikkerhedsbrist i kommunens hjemme- og sygepleje. Samtidig er der sket en øjeblikkelig opstramning i anvendelsen af kommunale adgangskort til borgeres hjem.

Hjemme- og Sygeplejen har konstateret en sikkerhedsbrist i anvendelsen af kommunens vikaradgangskort. Det viser sig at en eller flere personer har skaffet sig adgang til borgeres hjem ved hjælp af et kommunalt adgangskort. Kommunen er ved at kortlægge hændelsens omfang. Sagen er nu overdraget til Politiet.

På baggrund har af sikkerhedsbristen har Hjemme- og Sygeplejen gået arbejdsgange og sikkerhedsforanstaltninger igennem for at forebygge lignende hændelser. Flere af ændringerne er allerede indført.

Det er afgørende for Odsherred Kommunes at bibeholde en tryg og tillidsfuld relation til de borgere der modtager hjælp fra Hjemme- og Sygeplejen, hvor man altid skal kunne have tillid til de personer, der kommer ind i ens hjem. Vi forventer med Politiets hjælp at komme til bunds i sagen.

Odsherred Kommune har ikke yderligere kommentarer til eller oplysninger i sagen.