24.06.2024

Realdania uddeler fælleshuse til lokalsamfund

I anledningen af Realdania 25-års jubilæum inviteres alle fællesskaber, lokalsamfund og foreninger til at søge om de gratis fælleshuse og åbne træpavilloner, som uddeles som gaver. Ansøgningsprocessen er nu åben.

Har I lyst til at ses mere? Men mangler I et sted at mødes i jeres lokale fællesskab eller forening?
Så er der nu mulighed for at komme i betragtningen til at gratis modtage et smukt mødested til netop jeres formål.  

”Vores Sted” er navnet på den første og én ud af flere indsatser, som Realdania vil afholde i anledningen af deres 25-års jubilæum. Med ”Vores Sted” vil Realdania uddele mindst 150 smukke og åbne træhuse, som skal være med til at styrke fællesskabet i det lokale liv rundt omkring i Danmark.

Der kan vælges mellem 4 forskellige modeller, som hedder; Værkstedet, Udestuen, Naturbasen og Fællestaget. Alle bygger bro mellem ude og inde, samt ly og læ og kan indrettes på forskellige måder. Mødestedet bliver foræret som en gave og der medfølger også en håndværker, som står for opførelsen af mødestedet.

Hvem kan søge?

Alle foreninger, lokalsamfund og fællesskaber, der kan, og vil skabe bedre rammer for deres aktiviteter og fællesskab opfordres derfor til at søge.

For at ansøge skal du/I:

  • Enten have et CVR-nummer eller søge sammen med nogen der har. Det kan være en forening, en institution eller en organisation med et alment formål
  • Stå for at udarbejde og indsende ansøgninger til kommunen om byggesagstilladelse og ibrugtagningstilladelse
  • Finde den model, som passer bedst til jeres ønske
  • Fortæl hvordan et nyt mødested kan styrke fællesskabet hos jer
  • Du/fællesskab/forening skal selv være klar til at stå for driften og vedligeholdelse af mødestedet

Realdania vil udvælge en vifte af fællesskaber, som har rigtig gode bud på, hvordan man kan skabe liv og aktiviteter til glæde for mange.

Har du brug for hjælp til ansøgningen, vejledning i forhold til de formelle krav eller brug for hjælp til at få oprettet din forening, så kontakt Kultur og Fritid i Odsherred Kommune på: kultur@odsherred.dk

Vil I vide mere om projektet og mulighederne for at få et sted at mødes til jeres fællesskab eller forening afholder Realdania et online infomøde den 24. juni og igen den 20. august, hvor de vil give flere informationer om projektet, gode råd til ansøgningsprocessen og svar på jeres spørgsmål. Tilmelding her: https://www.voressted.nu/nyheder/online-infomoede

Ansøgningsfristen er den 1. oktober 2024 på www.voressted.nu

Realdania vil i løbet af 2025 offentliggøre flere indsatser.