Tilberedte kartofler på sommerbord

Fællesskaber og Fødevarer

Byrådets ildsjælepulje 2025 er rettet mod appetitlige tiltag, aktiviteter og oplevelser, der tager udgangspunkt i Odsherreds lokale fødevarer og som fremmer fællesskaber.

Årets ildsjælepulje støtter appetitlige aktiviteter

I anledning af at Odsherred er vært for Michelin Guide Nordic i 2025, har Byrådet besluttet at støtte op om tiltag, aktiviteter og oplevelser i 2025, der fremmer fællesskaber om fødevarer. Beløbet der er afsat til formålet, er 207.000 kr.

Er du og din forening, borgergruppe, institution m.v. interesseret i at lave en madaktivitet i løbet af 2025 enten for offentligheden eller i samarbejde med en skole, erhverv eller noget tredje, så kan I søge op til 50.000 kr.

Puljen til Fællesskaber og Fødevarer skal bruges til at sætte fokus på lokale fødevarer i Odsherred, skabe viden og opmærksomhed på deres store kvaliteter (særligt i forhold til børn og unge), samt at udvikle nye fællesskaber på tværs af foreninger, institutioner, borgergrupper og/eller erhverv i lokalområderne.

Der kan fx søges støtte til fællesspisning, dyrkning, forarbejdning, viden om fødevarer, eksperimenter, foredrag, udflugter, tilberedning, kokkeskoler og meget mere.

Hvis dit arrangement er for offentligheden, vil det blive markedsført via VisitOdsherreds kampagne ”25i25” og vil optræde på både kommunens aktivitetskalender og på VisitOdsherreds hjemmeside.

Ansøgningsfristen er lørdag den 1. marts 2025.

Retningslinjer for puljen til Fællesskaber og Fødevarer

Send os din ansøgning

Ansøgningsfristen er lørdag den 1. marts.
Ansøgningsportal

For mere information

Kontakt Kultur og Fritid
kultur@odsherred.dk
24 98 97 44